6 tips voor een beter LinkedIn profiel

shelleybeekman-linkedin-tips
Afgelopen dagen heb ik er onwijs veel nieuwe connecties bijgekregen op LinkedIn. Ik deed een oproep de community van Business Babes NL én joinde de #taketheleap groep van het membership van Charlotte van het ’t Wout. Dat betekende in één dag een heel netwerk van fantastische vrouwelijke ondernemers erbij! Wat mij meteen opviel was dat LinkedIn voor veel ondernemers nog onbekend terrein is, dus bij deze een paar simpele tips om jouw profiel te boosten!

Zorg voor een goede profiel- én achtergrond foto

Heel simpel, maar een goede profielfoto én achtergrond foto die matcht bij jouw bedrijf en wat jij wilt uitstralen helpt om mensen een beter beeld te geven van wie jij bent en wat je doet. Zo krijgen potentiële klanten, nieuwe connecties en iedereen die jouw profiel bezoekt meteen een gevoel bij jouw profiel.

Schrijf een samenvatting

Een stukje over wie je bent, wat je doet en waarom je doet wat je doet. Het is een soort introductie en kost je slechts een paar minuten. Je hoeft natuurlijk niet je hele levensverhaal te delen, maar het zegt vaak net wat meer over jou als persoon dan een opsomming van je werkzaamheden.

Maak een customized URL

Zodat je niet allerlei rare cijfers en letters hebt aan het eind van je link. Dit viel me heel erg op bij veel mensen die hun linkje deelde in de community. Je past je URL heel makkelijk aan door naar je profiel te gaan (op desktop) en rechts naast je achtergrond foto te klikken op: openbare profiel en link bewerken. Dan weer rechts in beeld staat de link die je kunt bewerken onder: aangepaste url bewerken. Hier kun je nu de rare tekens weghalen en kiezen voor je naam of bedrijf.

Zichtbaarheid van openbare profiel aanpassen

En als je dan toch bezig bent met je URL, daaronder staat wie welke informatie kan zien. Sommige mensen hebben bijvoorbeeld ingesteld dat alleen eerste graads connecties hun profiel foto kan zien. Zonde! Daarmee valt de hele eerste indruk in het water (of die is daardoor beïnvloed) durf jezelf te laten zien. Met verschillende schuifjes en knopjes kun je kiezen wat je wil laten zien aan wie. Mijn advies: zet alles op openbaar, dit is immers je online visite kaartje naar de wereld!

Ga de interactie aan

Ik heb een poging gedaan om iedereen een persoonlijk berichtje te sturen, maar na het 100e verzoek werd me dat toch iets te veel. Wel is het belangrijk dat als je jouw netwerk online gaat uitbreiden dat je ook de interactie aangaat. Daarmee bouw je een ‘echte’ online connectie op. Reageer op posts, deel zelf ook blogs en updates en reageer net als bij andere social kanalen op privé berichtjes en comments.

Breid je netwerk uit!

Ikzelf sta altijd open voor nieuwe connecties tot op een zekere hoogte. Als het iemand is die aan de andere kant van de wereld woont en in een totaal andere branche werkzaam is, ben ik nog wat huiverig. Dit komt voornamelijk omdat mijn klanten zich in Nederland bevinden en dat vind ik prima. Maar past dit wel bij jouw bedrijf? Gewoon accepteren die handel! Je weet namelijk nooit wat je aan die connectie gaat hebben. Oh en wees vooral ook niet bang om zelf mensen een connectie uitnodiging te sturen, ken je iemand niet? Dan is mijn tip om er wel altijd een kort berichtje bij te sturen.
Hopelijk heb je iets aan mijn tips en kun je jouw profiel nóg mooier of professioneler maken. En als we het nog niet zijn: laten we dan vooral connecten!